TapcisForum  

Go Back   Tapcis Web Forums > Open Forums > Forum Use and Help

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 29th, 2005, 02:49 PM
Judy G. Russell Judy G. Russell is offline
Chief Cook & BottleWasher
 
Join Date: May 2005
Location: NJ
Posts: 13,073
Default Tapcis.com email accounts

Here are some tips on setting up the tapcis.com email account you get as a thank-you for making a donation to the support of The Tapcisforum:

For Thunderbird:

I have the settings as follows:

name: [me]
email address: [me]@tapcis.com
incoming POP3: mail.tapcis.com
port: 110
user name: [me]
smtp server: smtpout.secureserver.net
port: 25
user name : [me]@tapcis.com
use name & password
TLS, if available

Then I hit send, the box pops up asking me for the password for [me]@tapcis.com, I type in my personal password (this is my account, not the main tapcis.com account) and voila.

Also:

Outlook set up directions

Eudora set up directions

and for those who find port 25 is blocked by their ISP, Frank Haber suggests trying port 26.
__________________
-- jgr
Reply With Quote
  View Parent  #2  
Old May 30th, 2005, 07:12 AM
Toni Savage's Avatar
Toni Savage Toni Savage is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 43
Default Who am I?

You say [me]... if I used Toni Savage as my name here, what happens to the blank in the middle? Underscore? Ignored??
Reply With Quote
  View Parent  #3  
Old May 30th, 2005, 08:17 AM
Judy G. Russell Judy G. Russell is offline
Chief Cook & BottleWasher
 
Join Date: May 2005
Location: NJ
Posts: 13,073
Default

Here in this forum, the space is simply a space. In email, I suspect it would have to be underscored.
__________________
-- jgr
Reply With Quote
  View Parent  #4  
Old May 30th, 2005, 09:02 AM
Toni Savage's Avatar
Toni Savage Toni Savage is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 43
Default

Ok-- I get this message from outlook when i try to send... why does it reference my incoming server when the other is the outgoing?


Task 'mail.tapcis.com - Sending' reported error (0x800CCC0D) : 'Unable to find the e-mail server. Please verify the server information in your account properties.'
Reply With Quote
  View Parent  #5  
Old May 30th, 2005, 02:43 PM
Judy G. Russell Judy G. Russell is offline
Chief Cook & BottleWasher
 
Join Date: May 2005
Location: NJ
Posts: 13,073
Default

The reason why you're getting that message is, ahem, you haven't yet responded to the email message asking you to choose which name@tapcis.com you'd like to have. So no email account has been set up for you yet. As soon as you choose an account name and let us know by return email, we'll set it up toot sweet or even earlier.
__________________
-- jgr
Reply With Quote
  View Parent  #6  
Old June 1st, 2005, 05:42 AM
Toni Savage's Avatar
Toni Savage Toni Savage is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 43
Default

yeah... that message went to my work account. Now I gotta figure out where I put in that account....
Reply With Quote
  View Parent  #7  
Old June 1st, 2005, 08:42 AM
Judy G. Russell Judy G. Russell is offline
Chief Cook & BottleWasher
 
Join Date: May 2005
Location: NJ
Posts: 13,073
Default

Let me know if you need anything more to get it set up.
__________________
-- jgr
Reply With Quote
  View Parent  #8  
Old August 21st, 2005, 04:36 AM
bob(mc)'s Avatar
bob(mc) bob(mc) is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by Judy G. Russell
The reason why you're getting that message is, ahem, you haven't yet responded to the email message asking you to choose which name@tapcis.com you'd like to have. So no email account has been set up for you yet. As soon as you choose an account name and let us know by return email, we'll set it up toot sweet or even earlier.
Judy,

I've just sent a msg to name@tapcis.com and it bounced <name@tapcis.com>:
Sorry, no mailbox here by that name.

Obviously I'm still a simpleton at this game.

Maybe I have to log off and see an e-mail before I am reistered properlike.
Now I'm wondering whether I'll be able to find my way back onto the board again

Mayb
__________________
bob(mc)@Tap6
Reply With Quote
  View Parent  #9  
Old August 21st, 2005, 10:23 AM
Judy G. Russell Judy G. Russell is offline
Chief Cook & BottleWasher
 
Join Date: May 2005
Location: NJ
Posts: 13,073
Default

You should be registered just fine, Bob, but being registered here isn't what gets you a tapcis.com email address of your very own. To get that little perk, you have to make a donation, of whatever size, to keeping this forum and website up and running. Details here.
__________________
-- jgr
Reply With Quote
  View Parent  #10  
Old May 30th, 2005, 09:07 AM
Toni Savage's Avatar
Toni Savage Toni Savage is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 43
Default

I've tried tonisavage, toni_savage and toni savage... nothing lets me log in...
Reply With Quote
  View Parent  #11  
Old May 30th, 2005, 08:45 AM
sidney's Avatar
sidney sidney is offline
biocryptologist
 
Join Date: May 2005
Location: New Zealand
Posts: 1,091
Default

Quote:
Originally Posted by Judy G. Russell
for those who find port 25 is blocked by their ISP, Frank Haber suggests trying port 26.
That was his guess based on what's common, but I found a FAQ that says that GoDaddy has set up ports 80 and 3535 as the alternative ports to use if port 25 is blocked.

-- sidney
Reply With Quote
  View Parent  #12  
Old May 30th, 2005, 02:44 PM
Judy G. Russell Judy G. Russell is offline
Chief Cook & BottleWasher
 
Join Date: May 2005
Location: NJ
Posts: 13,073
Default

I think Mike King checked both of those and those didn't work. It's SBC that's blocking port 25, not GoDaddy.
__________________
-- jgr
Reply With Quote
  View Parent  #13  
Old May 30th, 2005, 04:37 PM
Mike Mike is offline
Mike King (Troublemaker)
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,085
Default

I tried both of those. T-bird connects, but keeps asking for my password. Even after providing my password.

How do you keep an imbecile busy?
Reply With Quote
  View Parent  #14  
Old May 30th, 2005, 05:34 PM
Judy G. Russell Judy G. Russell is offline
Chief Cook & BottleWasher
 
Join Date: May 2005
Location: NJ
Posts: 13,073
Default

Mike, I know you used Bill's workaround -- but did you try changing your password at the email.tapcis.com location (the webmail site)?
__________________
-- jgr
Reply With Quote
  View Parent  #15  
Old May 31st, 2005, 12:50 AM
Mike Mike is offline
Mike King (Troublemaker)
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,085
Default

Yup, Judy, that's how I changed my password so that it's no longer the default.
Reply With Quote
  View Parent  #16  
Old June 2nd, 2005, 08:01 PM
Guerri Stevens Guerri Stevens is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 367
Default

Judy, I went to the web mail site and changed my password. Then I tried to set up my mail in Mozilla. The setup seemed to work. But I can't get my mail. When I type in the new password I created, I get an error message saying that mail.tapcis.com was accessed but the password was rejected. I tried several times even allowing quite a bit of time to elapse.


Guerri
Reply With Quote
  View Parent  #17  
Old June 2nd, 2005, 10:22 PM
Judy G. Russell Judy G. Russell is offline
Chief Cook & BottleWasher
 
Join Date: May 2005
Location: NJ
Posts: 13,073
Default

Check your private messages.
__________________
-- jgr
Reply With Quote
  View Parent  #18  
Old June 3rd, 2005, 08:17 PM
ndebord's Avatar
ndebord ndebord is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,822
Default

Judy,

Help me out if you would with Foxmail. Here are the settings I need:

Connection Name: Usually smtp.something.com
POP3 Server: pop.something.com
POP3 Account: ndebord


Tks,
__________________
N -- Dulce bellum inexpertis
Reply With Quote
  View Parent  #19  
Old June 3rd, 2005, 10:22 PM
Judy G. Russell Judy G. Russell is offline
Chief Cook & BottleWasher
 
Join Date: May 2005
Location: NJ
Posts: 13,073
Default

Check your private messages.
__________________
-- jgr
Reply With Quote
  View Parent  #20  
Old June 9th, 2005, 09:33 PM
MollyM/CA's Avatar
MollyM/CA MollyM/CA is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: California: Central Valley
Posts: 414
Default

Er, I may need one of those "check your private messages" messages. All of a sudden Pegasus and Mailwasher can't access my mail account. Everything seems to be in order --Pegasus's detail line seems to be saying the username is OK but the password isn't, but who knows.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.